Projekti

U veljači 2023. godine, Amigdala centar je započeo s provedbom projekta „Therapy Companion – razvoj francuskog ključa za psihoterapiju“ (referentni broj projekta: NPOO.C1.1.2.R2-I3.02.0217) koji je financiran iz Mehanizma za otpornost i oporavak u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Bespovratne potpore za novoosnovana poduzeća“. Pod ovim imenom razvijamo aplikaciju čija je svrha da psihoterapeutima i savjetodavnim terapeutima olakša rad tako što omogućava: brže i lakše dogovaranje termina s klijentima, olakšan pregled susreta i drugih zadataka, brže i efikasnije vođenje kvalitetnih, teorijski vođenih bilješki i dijagnostike, olakšan pregled istih te uvid u osobnu statistiku.

Inovativnost Therapy Companion-a temelji se na istodobnom:

  • upravljanju terminima (tzv. CRM)

  • digitaliziranom vođenju bilješki prilagođenom teoriji i metodologiji geštalt psihoterapije

  • vođenju osobne i globalne statistike kojom se prikupljaju podaci s velikim potencijalom za provedbu znanstvenih istraživanja u psihoterapiji.

Upravo kroz interakciju s brojnim polaznicima i predavačima od kojih se veći dio bavi psihoterapijskim i savjetodavnim radom, pokazala se potreba za digitalizacijom rada psihoterapeuta i savjetodavnih terapeuta kroz platformu koja bi omogućila objedinjavanje podataka i predstavljala organizator, ali i vodič kroz psihoterapijski rad, kako za terapeute s iskustvom, tako i za edukante u području psihoterapije. 
Projekt traje 24  mjeseca, a ukupna je vrijednost projekta 176.562,29 EUR

Dijelom provedbe projekta „Therapy Companion – razvoj francuskog ključa za psihoterapiju“ također je razvoj aplikacije komplementarnih funkcionalnosti naziva Therapy Explorer čija je svrha statistička obrada podataka. 

Korištenjem Therapy Companiona terapeuti će moći upravljati terminima, voditi bilješke prilagođene teoriji i metodologiji geštalt psihoterapije u digitalnom obliku te voditi osobnu i globalnu statistike kojom se prikupljaju podaci s velikim potencijalom za provedbu znanstvenih istraživanja u psihoterapiji. Putem Therapy Explorera korisnici će imati mogućnost obrade, sortiranja i pregleda velike količine podataka koji su “prevedeni” u znanstveno relevantne podatke koji se mogu koristiti u istraživanjima u psihoterapiji u svrhu procjene uspješnosti geštalt pristupa, psihoterapije općenito kao i pozicioniranje psihoterapije kao samostalne znanstvene discipline.

Izrada web stranice Amigdala centra

Nova web stranica Amigdala centra izrađena je i financirana u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Vaučeri za digitalizaciju” (referentni broj: NPOO.C1.1.2.R3-I2.01) – Vaučer za digitalni markenting.